Alla inlägg under mars 2012

Av myrealworld - 11 mars 2012 18:46

Vi kom till Phuket, karon, i lördags. Första gången i Karon så vi var spända. Vi bor på ett hotell som Öppnade i dec så ni kan tänka er att det är nice. Vi fick dessutom bo i ett av hotellets tre penthouse!!!! Jag som är krasen och känslig kände mig som hemma. Så skönt att komma ifrån det kvalmiga huset på lanta för ett slag. Här finns allt! Vi tog oss till poolområdet där det fruktansvärda hade hänt för bara fyra dagar sedan. Vi solade och solade och badade, ngt skraja men njöt ändå. På kvällen gav vi oss ner till centrum och åt ganska äcklig mat på ett turishak (urk) sedan gick vi till tempelområdet där det skulle vara en enorm marknad. Och det var det! Där var vi till barnet blev galen och sen hemåt. Karon har inte gjort mig överförtjust, nope!! Här finns nästan bara ryssar och de är väldigt otrevliga och uppträder som om de äger allt. Så idag tog vi oss ner till stranden som hade härlig knarrande sand som var som mjöl. Thats it... Upp igen och gå på en bokad lunch för att sedan bada lite innan det var dags för patong. Där gick vi på donken och snurrade i shoppingcentret jungceylon. Tarli shoppade och vi strosade mest. Sen blidde det gott kaffe på starbucks. Gillar pulsen där men med den lille mannen är det rätt obekvämt med allt som händer omkring trots att han är tålmodig och snäll. Funtar på att dra dit imorgon igen och köpa mig ett par converse, 250 kr kostar de här. Imorgon ska här pressas hela dagen lång!

Av myrealworld - 10 mars 2012 16:54

Igår åkte vi äntligen iväg till Laanta Lanta festivalen i Oldtown. Vår vän på not a toy uppmanade oss att göra det så vi satte oss på moppen och brummade iväg. En 30 minuters resa och jag älskade allt jag såg. Inte för att det nödvändigtvis var vackert men för att man såg bortom turismens kraftfält för en stund. Vi åkte förbi djungeln och längs vägen fick vi bevittna hur människor levde. Hyddor är att överdriva, här levde vissa i egengjorda plåthus. Men vips kunde ett jättefint hus poppa upp vars dörr stod öppen och där fanns inga möbler. Djur och barn strövade omkring i gruset/leran och lekte. Här fanns inte den senaste dockvagnen eller trettio miljoner leksaker. Min kropp fylldes av kärlek gentemot det jag såg. Det finns ett liv utanför det vi upplever. Människor lever och jag har försökt sluta tycka synd om dem för det är att undervärdera allt de har. Vill inte ha den synen på mina medmänniskor för vem säger att vi är så lyckliga för att vi har allt vi har. Jag kände mig tacksam över att kunna resa och uppleva mina åsikter in action, genom att uppleva en kort sekund av deras liv. Låter det som att jag har testat röka örter från moder jord??? Känslan var ren, även om den är svårt att förklara. På festivalen såg vi massor av muslimska familjer. Det syns långa vägar pga deras kläder och huvudbonader. Det som dock fick mig förkrossad var att vissa hade satt slöja på deras döttrar som knappt var ett år. Att de stirrade ut mig och min syster var en sak men slöja på en bebis är där min gräns går för yttrandefrihet av religion. Hell no!!!! Nu är vi i Phuket och det får bli ett inlägg för sig.

Av myrealworld - 8 mars 2012 18:35

Nu har det varit risigt väder i ngra dagar men idag har det regnat hela dagen. Dags för er att vara skadeglada, var så goda! Vi har skrotat omkring och försökt roa den snoriga ungen. Det blev till att åka och handla massa färgpennor, block och målarböcker för ynka 13 kr. Det var barnets moster som roade sig med dessa och inte barnet. Kul för ngn ialf. Dagens plan var att åka in till Lanta festivalen i Oldtown med det ställdes in. Istället åt vi på Pa-Pa inne i Saladan. Svennebanan ställe men hyfsad mat. Nu ligger alla och sover utom jag då jag tog en för lång siesta...Btw så kan ni läsa om hotellet vi ska bo på i Phuket i aftonbladet idag, en man dog igår natt pga att han tog tag i en stolpe eller ett räcke som var strömförande. Hua... No hands på hela den trippen vill jag lova....

Av myrealworld - 7 mars 2012 16:19


Dagen började med strålande sol och frulle på ett franskt café vid oss.

Då natten var ngt sömnlös (pyret hade mardrömmar) och morgonen tidig (tung kissblöja samt en som var lite risig i buken) blev det gött kaffe och en jättemacka.

Därefter gick vi hem och gjorde oss i ordning för elefanterna vi skulle träffa idag.

Väl upp på kullen var jag och Pyret helt tagna. Vackra djur med snälla ögon.

Sen var det dags att sätta sig tillrätta på stackars djurets rygg för att ta en ride genom djungeln.

Inte helt djurvänligt... Kändes så där men vi skrattade och detta kommer vara ngt att  berätta för pyret när han växer.

Efter att vi matat elefanterna åkte vi hemåt och killarna tog sig en siesta. Vi damer tog oss en massage.

snacksade på grillade majskolvar och softade fram till regnet började ösa ner.

Stranden dissade vi förutom kortare promenader.


Åt vår middag på stranden vilket är gudomligt vackert med solnedgången och allt.... shit man slutar andas så fint det är. På lördag drar vi en sväng till Phuket för att lyxa på hotell och shoppa. denna gång beger vi oss till Karon och bor på Dewa Karon resort. Vi blir borta till tisdag och sen är det bara ngra dagar kvar innan hemresa. pjuh... ogillar starkt!! FIck inte till fler bilder men här ser ni en på rummet ialf. för er jag gillar kanske kanske jag har ngt roligt att berätta om detta när jag är hemma. vi får seeee


Bilder


Av myrealworld - 6 mars 2012 09:20

1234567891011

ghi


Neo

tågbana

jord

e

c1djjd

dlldf,,,f,,,.ncvfhkhhhfhhhfg

Av myrealworld - 6 mars 2012 09:09

Hej mina vänner,


Efter härliga åtta timmars sol öser regnet nu ner. Det känns friskt och helt okej att kliva upp från stranden nu.

klockan är tre här och vad har vi hittat på idag...

Vi klev upp (jag, tian och neo ialf) och drog ner till Saladan på vår lilla gullmoppe.

Jag såg nämligen ett mysigt litet fik/hål i väggen ställe som jag gärna ville testa.

Stället heter Not a Toy och ligger nästan vid piren. Underbara personal, Två stycken som bara var heltrevliga.

Där fanns ngra små pyttebord och massa kost på väggarna. Ägaren/kocken satt och målade när vi klev in.

på frågan om han hade en baguette såg han fundersam ut och sa sedan, jag ordnar det (detta fanns inte på menyn).

Efter ett tag kom han in med en fräsch fullkornsbaguette med massor av sallad, han skrattade bara och jag såg lycklig ut. Han menade på att allt går att ordna.


Sen drog vi ner till stranden och solen har varit varm varm varm idag.

vi har haft ngra olycksdagar här bakom oss, Mathias stukade foten och blev hemburen av en stor tysk man.

Syrran mådde väldans dåligt efter vår utekväll och blev sängliggande hela dagen efter och på kvällen fick hon en ordentlig nackspärr. 

Jag som har haft en oförklarlig smärta i ryggen slog till och halvvurpade i köket och satte ner vänstra knät i kakelgolvet. Wiiiihooo....


Nu vill min kära son skriva ett inlägg så jag återkommer med fler happenings.



Av myrealworld - 2 mars 2012 02:38

Kollade äntligen på Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst. Hon är ju helt fantastisk, hon framkallade tårar och skratt. Så genuin och vacker.

Fastnade för denna låt.

Denna är tillägnad alla jag älskar, så borde det vara.


Av myrealworld - 2 mars 2012 02:35

Denna låt går på repeat på stranden där vi jammar och dansar i sanden.

Lovely!!!


Presentation


Somewhere in between myself and I you will find Me.

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards